Därför blockerar TV4 hatsajter

I samband med vår senaste uppdatering av vår digitala publiceringsteknik har vi blockerat en rad hatsajter. Det betyder att de inte kan embedda vår spelare och visa vårt innehåll på sina sajter. Vårt system känner av när spelaren är på väg att bäddas in på en blockerad domän, och hindrar detta.

Det här stoppar ingen från att kritisera vårt innehåll eller till exempel använda länkar, men vi begränsar möjligheterna för sajter med främlingsfientlig agenda att bygga sin hatretorik med hjälp av vårt tv-innehåll.

Det finns en bred flora av grumliga sajter, bloggar och andra platser i nätvärlden. Vår blockering omfattar för närvarande några av de större och mer aggressivt tongivande. Vi ser löpande över detta, och blockeringen kan utvidgas.

Den kommer dock aldrig kunna bli heltäckande. Vår öppna policy kring möjligheterna att embedda vårt innehåll kommer fortsatt att kunna missbrukas på sina håll av oansvariga utgivare och aktörer som inte delar vår grund om alla människors lika värde.

Vi har en generös inställning till andra som vill dela och debattera vår journalistik, granskande som underhållande. De allra flesta kan spela upp våra klipp och program. Men vi förbehåller oss rätten att försvåra möjligheterna för aktörer med en värdegrund och en agenda som står så kraftfullt i kontrast mot vår på TV4.

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4