Tildes nya parhäst: Sebastian von Sivers Haage!

Hans mamma drog igång Nyhetsmorgon för 26 år sedan.

Nu är det dags för nästa generation von Sivers att fortsätta framgångssagan.

Sebastian von Sivers Haage, 31, är ny programledare tillsammans med Tilde de Paula.

Nyheten avslöjades precis nyss i morgonsoffan.

Och Malou von Sivers visste ingenting.

Det blev som man brukar säga i branschen ”bra tv”. Personligen blev jag lite orolig dagen före, borde vi inte berätta för Malou ändå? Visserligen gillar vi ju att överraska i TV4, och visserligen är det särskilt roligt att överraska med glädjechocker. Men ändå?

Sebastian: Nej, mamma är superproffs. Hon fixar det här.

Givetvis. 

Sebastian von Sivers har tv i blodet, men har gått sin egen väg till programledarstolen. Ekonom i botten, sedan en utbildning i KBT-terapi, vidare till TV3 och sedan TV4 och jobbet som redaktör på Nyhetsmorgon.

Sebastian är en uppskattad kollega, ödmjuk, lugn och med en skarp blick för berättandet. Han förstår nyhetsmorgons väsen och kontraster. Efter smygtester i Tildes vardagsrum förstod vi att han går igenom rutan också.

När jag rört mig utanför huset de senaste månaderna har jag pratat i olika sammanhang om TV4 och branschutvecklingen, om bevakningen inför riksdagsvalet och om pressfrihet och demokrati. Men till slut har ändå frågan sluppit ut.

Du, vem blir Tildes nya partner efter Peter Jihde? 

Och det är ju en fullt relevant fråga, givet hur många som hänger med Nyhetsmorgon varje dag året om.  Programledarna är personer som betyder något för många.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist. Jesper Börjesson. Jenny Alversjö. Anders Pihlblad. Soraya Lavasani. Maria Forsblom. Tilde de Paula – och Sebastian von Sivers Haage.

De är Sveriges morgonfamilj.