Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program. 

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Ni är väldigt många som tittar. Vi ser en kraftig ökning, inte minst digitalt. TV4 samlar Sverige och det förtroendet ska vi förvalta varje dag.

Nyhetsmorgon sänder varje dag. Malou efter tio tar vid.

Från morgon till sen kväll sänder TV4Nyheterna direkt för Play när det är relevant, och det är det ofta. Presskonferenser sänds ofta även linjärt.

Efter fem har befäst sin position som ett starkt nyhetsformat i TV4. Kvällsändningarna summerar dagen kl 19 och 22.

Runt om i landet finns våra riksreportrar, som bidrar till alla program.

Tittarservice är ett stort stöd för våra redaktioner när det gäller att besvara den stora mängd frågor som hela tiden strömmar in till oss genom mejl eller sociala medier.

Det behovet har vi också mött genom extrainsatta program: Dina frågor om Corona.

Våra redaktioner jobbar under helt nya förutsättningar, som så många andra. Rutiner och nya regler förändrar vi hela tiden, i takt med utvecklingen.

Just nu gäller att alla som kan jobbar hemifrån. Men långt ifrån alla i en tv-produktion kan det. Genom hemarbete är det glesare i tv-huset och vi sprider ut medarbetare där det går.

Som alla andra tvättar vi händerna, och det städas extra i lokalerna.

För att medarbetare och gäster över 70, som ju bör hålla sig undan, fortfarande ska kunna delta i programmen försöker vi hitta lösningar för medverkan från distans. Intervjuar vi äldre eller andra utomhus har vi extrainköpta långa mic-stavar för säkert avstånd.

Gäster i studion sitter inte längre nära varandra eller programledare.

Våra sportnyheter är kortade, då väldigt många sportevenemang ställts in runt om i världen. Medarbetare från sporten stöttar nu nyhetsredaktionerna.

Vi står nu troligen inför ett läge som kommer att bli värre i vårt land. Vi kommer att behöva fortsätta anpassa vår verksamhet och göra nya prioriteringar. Men vi fortsätter att ge er all den information och analys vi kan.

Vår nyhetsverksamhet står stark.

Vi är tacksamma för all er respons, kommentarer och frågor. De gör oss bättre.